Τεύχος 2ο - 2015

Τεύχος 1ο - 2015


Θεατρικό Καλοκαίρι

διαβάστε περισσότερα

Αίθουσες Εκδηλώσεων

διαβάστε περισσότερα

Φιλαρμονική

Η Δημοτική Φιλαρμονική Ραφήνας ιδρύθηκε το 1982 επί προεδρίας Αντωνίου Κουζά όταν η Ραφήνα ήταν ακόμα Κοινότητα.

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής και το 2001 και την έλευση του μαέστρου Γιώργου Καλούδη, κάνει καινούργιο ξεκίνημα, σε νέα εκπαιδευτική βάση με καινούριους στόχους και φιλοσοφία.

Βασικός στόχος πλέον είναι η πολύπλευρη και άρτια μουσική κατάρτιση των μαθητών και η δημιουργία αξιόλογων μουσικών τμημάτων.

Για τον σκοπό αυτό ιδρύονται σχολές και τμήματα Θεωρητικών μαθημάτων και Σολφέζ καθώς και διδασκαλίας όλων των πνευστών και κρουστών οργάνων.

Στα τμήματά της συμμετέχουν περίπου 20 σπουδαστές όλων των ηλικιών, οι οποίοι διδάσκονται θεωρία Μουσικής, Σολφέζ και τα όργανα της Μπάντας.

Το 2003 δημιουργείται η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής, με σκοπό την παροχή ψυχαγωγίας στο κοινό μέσω συναυλιών ή και άλλων μουσικών δραστηριοτήτων.

Η Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής όλα αυτά τα χρόνια έχει παρουσιάσει αξιόλογες συναυλίες οι οποίες έχουν τύχει θερμής ανταπόκρισης από το κοινό τόσο των κατοίκων της πόλης, όσο και των επισκεπτών της.
Από το 2005-2007 και στα πλαίσια της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα η Φιλαρμονική λειτούργησε Τμήματα Μουσικής Προπαιδείας για παιδιά μικρότερης ηλικίας με στόχο την δημιουργία φυτωρίου μελλοντικών μουσικών της Φιλαρμονικής.

Στα τμήματα αυτά συμμετείχαν περίπου 25 παιδιά ηλικίας 4-8 ετών τα οποία διδάχτηκαν βασικά στοιχεία μουσικής θεωρίας με απλό τρόπο ούτως ώστε να μπορούν στο μέλλον να προσεγγίσουν την Μουσική με μεγαλύτερη ευκολία.

Η Φιλαρμονική έχει συμμετάσχει και σε πολλές εκδηλώσεις πέρα από τα όρια της πόλης (Ν. Φιλαδέλφεια, Καλλιθέα, Περιστέρι, 'Ανδρο κ.ά.), όπου πραγματοποίησε επιτυχημένες εμφανίσεις και απέσπασε τα πλέον κολακευτικά σχόλια του κοινού των πόλεων αυτών.

Έχοντας ήδη μπει στη δεύτερη δεκαετία της επαναλειτουργίας της, θέτει πλέον νέους στόχους πιο υψηλούς που θα την καταστήσουν σαν έναν από τους σημαντικότερους φορείς μάθησης και πολιτισμού τόσο για την πόλη μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή.

Η Φιλαρμονική στεγάζεται στο κτίριο της Παλιάς Κοινότητας Ραφήνας ένα ιστορικό κτίριο στο κέντρο της πόλης το οποίο της έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου και το οποίο έχει διαμορφωθεί ανάλογα, για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της.

διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοθήκη

Πάνω από 2500 μέλη μας ακολουθούν παντού...
γιατί όχι κι εσύ!

Στη νέα της στέγη στο Παλαιά Γυμνάσιο-Λύκειο Ραφήνας, η βιβλιοθήκη γίνεται πλέον ένα οργανωμένο, ποιοτικό και φιλόξενο σημείο συνάντησης των δημοτών για γνώση, ψυχαγωγία και δημιουργία.

- Συνεργασία με εκπαιδευτικούς συλλόγους
- Διοργάνωση εκθέσεων
- Πολιτιστικές και Παιδικές εκδηλώσεις
- Μέλος του Future Library
- 10.000 τίτλοι βιβλίων, λεξικά, εγκυκλοπαίδειες
- Οπτικοακουστικό υλικό (CD, DVD)
- Δυνατότητα εκτύπωσης
- Δωρεάν πρόσβαση στο Internet & WiFi
- Δανεισμός βιβλίων σε μέλη

Ωράριο λειτουργίας: 08:00 - 19:00 καθημερινά, εκτός Σαββάτου, Κυριακή, Εορτών και Αργιών
Τηλέφωνο / Fax: 22940 26349
email: raf_bibl@hotmail.com

διαβάστε περισσότερα

Πνευματικό Κέντρο

διαβάστε περισσότερα


ΑΡΧΙΚΗ | Επικοινωνία | Νομικές Διατάξεις |