ΔΟΠΑΠ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: «προστιθέμενη αξία» προς τους δημότες

Ο ΔΟΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος) από την σύσταση του έχει αποδείξει πως «τρέχει» όπως ελάχιστοι φορείς του Δημοσίου. Βρίσκεται πάντα μέσα στους πρώτους των θεσμικών του υποχρεώσεων αλλά κυρίως παράγει χειροπιαστό έργο είτε με σημαντικές καινοτόμες επενδύσεις είτε με υψηλού επιπέδου πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα. 

Ο ΔΟΠΑΠ συνεχίζει την πορεία του με στόχο την  «προστιθέμενη αξία» προς τους δημότες ώστε να συμβάλλει  από κοινού στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών και κατοίκων στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού. Η αμέριστη υποστήριξη του Δήμου, η άριστη συνεργασία με τους συλλόγους και φορείς του δήμου μας και η προαγωγή του εθελοντισμού είναι οι κινητήριες δυνάμεις δράσης του ΔΟΠΑΠ.

διαβάστε περισσότερα

Δημόσιες Υπηρεσίες

διαβάστε περισσότερα

...επανασύνδεση με τις αξίες μας.

Ο Σύγχρονος πολιτισμός, παρά τις εκθαμβωτικές κατακτήσεις του παρελθόντος, παρουσιάζει ολοένα και περισσότερα σημάδια κρίσης. Ο σημερινός πολίτης ζει σε μια "πολιτισμική συνθήκη" όπου θυσιάζει την "ανύψωση" του πνεύματος του παρασυρμένος από την τεχνολογική ανάπτυξη για την "ανύψωση" του βιωτικού του επιπέδου. Στην "συνθήκη" αυτή γίνεται όλο και περισσότερο ευάλωτος στην αποδοχή μιμιτικών και μη αφομοιώσιμων προϊόντων και ερεθισμάτων. Ολοένα και πιο πολύ επιλέγει ευτελή ιδανικά και νοιώθει "ασφαλής" με συμβατικούς και χωρίς ανησυχία ανθρώπους.

Ενάντια στη τάση της εποχής αναζητούμε τρόπους ώστε να αναδειχθούν τα χαρίσματα των ανθρώπων, να μην διασπαθίζονται οι πόροι της κοινωνίας και να βρεθούν δημιουργικές διέξοδοι που θα εξασφαλίσουν "πνευματική καλλιέργεια" που υπηρετεί την κοινωνική συνοχή.

Πιστεύουμε στην δύναμη της επαφής και της επικοινωνίας για αυτό και θα επενδύσουμε στην προσπάθεια για την αποκατάστασή τους, που μόνον η συμμετοχή σε δραστηριότητες και έργα πολιτισμού και αθλητισμού, μπορεί να προσφέρει απλόχερα.

Ο Δήμος Ραφήνας - Πικερμίου μέσω του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΑΠ), στην αναζήτηση αυτή, ενώνει τις δυνάμεις του με τους δημότες και φορείς, προωθώντας την εθελοντική προσφορά στον πολιτισμό και αθλητισμό. Επιδιώκει να αναπτυχθούν νέες κοινωνικές προοπτικές που θα προάγουν τις έννοιες της συλλογικότητας, της ουσιαστικής ανθρώπινης επικοινωνίας και του εθελοντισμού.

Οι τρεις αυτοί τομείς, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Περιβάλλοντος, θεωρούμε ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι μεταξύ τους, Ο πολιτισμός, ο αθλητισμός και ο σεβασμός στο περιβάλλον και στο φυσικό χώρο στον οποίο ζούμε, είναι έννοιες που δημιουργούν και προάγουν αξίες και ιδανικά. Η "προστιθέμενη αξία" πρέπει να διέπει όλες τις πτυχές της καθημερινότητάς μας.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό στοχεύουμε στην ουσιαστική κοινωνική παρέμβαση με αρχή την παροχή ολοκληρωμένων προγραμμάτων "κοινωνικού αθλητισμού", πρωτίστως για τη νεολαία μας, αλλά στη συνέχεια και για τις υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες. Στον τομέα του πολιτισμού πιστεύουμε στην δημιουργία και ανάπτυξη πνευματικής, καλλιτεχνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω δραστηριοτήτων του Δήμου μας. Πιστεύουμε και βασιζόμαστε στην ευαισθητοποίηση των κατοίκων του Δήμου και ειδικότερα των νέων, για τη δημιουργική αξιοποίηση και διάθεση του ελεύθερου χρόνου τους.

Περιμένουμε από εσάς φρέσκιες ιδέες, πρωτότυπες απόψεις, ανταπόκριση, λόγο επίκαιρο και εποικοδομητικό.

Η πρωτοβουλία του ΔΟΠΑΠ για επανέκδοση του περιοδικού "ΑΡΑΦΗΝ" στοχεύει ακριβώς σε αυτό. Θα είναι φορέας πολιτισμού, αθλητισμού, τέχνης, παράδοσης και ιδεών. Δημιουργήθηκε προ ετών, για να εκφράζει εσάς, τους φίλους μας, ώστε από τα επόμενα τεύχει του να του δώσετε την δύναμη να το κάνετε δικό σας.

Αντιλαμβανόμαστε την επικοινωνία σε όλες τις μορφές, ανθρώπινης έκφρασης. Χωρίς αυτήν, τον πολιτισμό, τέχνη, τον υγιή αθλητισμό η ζωή είναι σε λανθάνουσα κατάσταση.

Στο "ΑΡΑΦΗΝ" αλλά και σε επόμενες πρωτοβουλίες του ΔΟΠΑΠ, οι ανήσυχοι και διψασμένοι για πρωτοβουλίες άνθρωποι θα βρουν χώρο να εκφραστούν.

Βρισκόμαστε σε καιρούς ευθύνης. 
Ας μην κάνουμε λοιπόν εκπτώσεις στις αρχές μας και εύκολους συμβιβασμούς στην ζωή μας. 
Ελάτε να επανασυνδεθούμε με τις αξίες μας...


διαβάστε περισσότερα

Ο Οργανισμός...

Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας-Πικερμίου συστήθηκε το καλοκαίρι του 2011 και μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στα κοινά του Δήμου του και όχι μόνο. Στους σκοπούς του Οργανισμού περιλαμβάνονται, η ανάπτυξη και αναβάθμιση του αθλητισμού, η συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία του Δήμου για την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος μέσω της ανάπτυξης του σωματειακού αθλητισμού, η παροχή μουσικής και καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας, η λειτουργία και συντήρηση της δημοτικής Φιλαρμονικής καθώς και του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου και Βιβλιοθήκης. Επίσης η καλλιέργεια, εξύψωση και προβολή του πνευματικού, πολιτιστικού, και φυσιολατρικού επιπέδου των κατοίκων της Ραφήνας και του Πικερμίου και η διάσωση και προβολή της λαογραφικής κληρονομιάς Ραφήνας-Πικερμίου.

διαβάστε περισσότερα