Ο Οργανισμός...

Ο Δ.Ο.Π.Α.Π. Ραφήνας-Πικερμίου συστήθηκε το καλοκαίρι του 2011 και μέσα στα λίγα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει να αφήσει το στίγμα του στα κοινά του Δήμου του και όχι μόνο. Στους σκοπούς του Οργανισμού περιλαμβάνονται, η ανάπτυξη και αναβάθμιση του αθλητισμού, η συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία του Δήμου για την καλλιέργεια του αθλητικού πνεύματος μέσω της ανάπτυξης του σωματειακού αθλητισμού, η παροχή μουσικής και καλλιτεχνικής ψυχαγωγίας, η λειτουργία και συντήρηση της δημοτικής Φιλαρμονικής καθώς και του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου και Βιβλιοθήκης. Επίσης η καλλιέργεια, εξύψωση και προβολή του πνευματικού, πολιτιστικού, και φυσιολατρικού επιπέδου των κατοίκων της Ραφήνας και του Πικερμίου και η διάσωση και προβολή της λαογραφικής κληρονομιάς Ραφήνας-Πικερμίου.

Ο Οργανισμός έχει καταφέρει με τους λιγοστούς πόρους που έχει σε σχέση με αντίστοιχους άλλους και με την πολύ σφιχτή οικονομική του πολιτική, σε συνάρτηση με τις επενδύσεις που έχει πραγματοποιήσει, να τολμά και να υλοποιεί μεγάλα «εγχειρήματα» για τα δεδομένα της περιοχής και της εποχής. Επιδίωξη του Οργανισμού είναι και τα κατάφερε να διατηρεί ανοικτές όλες του τις εγκαταστάσεις, μειώνοντας το κόστος χρήσης τους και ταυτόχρονα να κρατά σε υψηλό επίπεδο τις υπηρεσίες του.

Σε ότι αφορά το Πολιτισμό. Τα πολυπληθή πολιτιστικά δρώμενα που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο στην πόλη και περιλαμβάνουν χορευτικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις βιβλίων στο Πνευματικό Κέντρο, οι συνεργασίες με πολιτιστικούς Συλλόγους για την συνέχιση και μεταλαμπάδευση στους νεότερους της λαογραφικής κληρονομιάς της περιοχής, οι ενημερωτικές ημερίδες, τα μουσικά αφιερώματα και οι συναυλίες, είναι μερικές από τις δραστηριότητες που υλοποιεί.
  
Παρά τη κρίση και τις δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε όλοι μας και παρόλο την μηδαμινή ρευστότητα που έχουν οι Δήμοι της χώρας μας, φέτος ολοκληρώθηκε με τεράστια επιτυχία η πολιτιστική δράση. Ο Οργανισμός, σχεδίασε και υλοποίησε ίσως το πιο πλούσιο θεατρικό καλοκαίρι των τελευταίων ετών, με το μικρότερο δυνατό κόστος. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Πάνω από 10.000 εισιτήρια στο θέατρο και  περισσότεροι από 8.000 θεατές στις συναυλίες! Τη πόλη επισκέφτηκαν και τίμησαν με τη παρουσία τους οι, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Γλυκερία, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάρμεν Ρουγγέρη, Γιώργος Παρτσαλάκης, Διονύσης Σαββόπουλος, Δήμητρα Ματσούκα, Γιώργος Κιμούλης, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης και πολλά άλλα ονόματα. 

Σε ότι αφορά το Περιβάλλον. Κάθε δραστηριότητα που κρίνεται ή προτείνεται και μπορεί να ολοκληρωθεί, ο Δ.Ο.Π.Α.Π. συμβάλει και με τη βοήθεια εθελοντών, προχωρά στην υλοποίησή της (π.χ. καθαρισμός της παραλίας Μαρίκες με κινητοποίηση τοπικών Συλλόγων, καθαρισμός του Μεγάλου Ρέματος Ραφήνας κ.λ.π.) 

Σε ότι αφορά τον Αθλητισμό. Ο Οργανισμός επένδυσε ίσως τα περισσότερα χρήματα της τελευταίας δεκαετίας σε όλο το φάσμα των αναγκών αλλά και χώρων. Η αγορά και τοποθέτηση στο κολυμβητήριο του θερμομονωτικού καλύμματος έχει είδη κάνει την απόσβεση της, μέσα σε δύο μόλις μήνες. Ταυτόχρονα, η επένδυση σε εναλλακτική μορφή ενέργειας με την αντλία θερμότητας, υπολογίζεται να αποσβηστεί πριν την άνοιξη! Νέο γυμναστήριο και νέα γραφεία του Οργανισμού δημιουργήθηκαν με μηδαμινό κόστος, ενώ η δημιουργία νέων μίνι γηπέδων μπάσκετ, τένις και βόλεϊ ήρθαν να εμπλουτίσουν και να ομορφύνουν και άλλο το υπέροχο αυτό μέρος. Στο γήπεδο ποδοσφαίρου κτίστηκαν οι πάγκοι, δημιουργήθηκαν δύο τουαλέτες για το κοινό, βάφτηκαν τα αποδυτήρια και όλο το γήπεδο. Αλλά κυρίως άλλαξε όλη η παροχή του ρεύματος και τοποθετήθηκαν τρείς καινούριες κολόνες φωτισμού με νέους προβολείς! Εργασίες, για αλλαγή φθαρμένου γκαζόν μοκέτας, και καθαρισμού αυτής γίνονται σε τακτική βάση. Στο κλειστό γυμναστήριο ο Δ.Ο.Π.Α.Π. προχώρησε σε συντηρήσεις και επιδιορθώσεις ζημιών και βλαβών (πχ. πόρτες, πλακάκια, υδραυλικά, βαψίματα κ.λ.π.).

Οι θεσμοί που δημιουργήθηκαν και πρωτοστάτησαν στην Ανατολική Αττική συνεχίστηκαν με μεγαλύτερο ζήλο και επιτυχίες. Οι πρώτοι κολυμβητικοί αγώνες της περιοχής τα «Αραφήνεια» έγιναν και φέτος! Τριακόσια πενήντα παιδιά και πάνω από τετρακόσοι θεατές τα παρακολούθησαν και συμμετείχαν στη μοναδική κολυμβητική γιορτή του υγρού στίβου στην ανατολική ακτή.  Η «Αθλόδραση» έκλεισε τα τρία χρόνια ζωής, ενώ το «Καλοκαιρινό Αθλητικό CAMP»  άφησε και φέτος το στίγμα του με μείωση τιμών και παροχή κανονικού - πλήρες μεσημεριανού φαγητού.

Ο Οργανισμός προχώρησε σε τακτοποίηση και αδειοδότηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ενώ η διαδικασία αυτή σε ότι αφορά τα γήπεδα τένις είναι σε εξέλιξη! Επίσης η παραχώρηση σε ιδιώτη της καφετέριας του κολυμβητηρίου και της Αρετούσας με όλες τις νόμιμες και ελεγχόμενες διαδικασίες ωφέλησαν οικονομικά τον Οργανισμό στους δύσκολους αυτούς καιρούς που περνά η τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα δημιούργησε για την πληρέστερη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού ιστοσελίδα www.dopap-rp.gr.
 
Παρόλα τα ομολογημένος σοβαρά και αξιόλογα έργα του, ο Οργανισμός θα πρέπει να  τονίσουμε ότι στις οικονομικές του χρήσεις βρίσκεται με θετικό πρόσημο! 
Όλα τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της σωστής και ορθής λειτουργίας του τόσο σε επίπεδο Διοίκησης όσο και προσωπικού, άλλωστε ο έλεγχος που υπάρχει από τα αρμόδια θεσμικά όργανα στα Ν.Π.Δ.Δ. είναι καθημερινός και εξονυχιστικός, από ορκωτούς λογιστές, Υπηρεσία Επιτρόπου, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Οικονομικό Παρατηρητήριο κ.λ.π.  

Όπως φυσικά είναι αποτέλεσμα και της άριστης σχέσης που υπάρχει με τη Διοίκηση του Δήμου ,ο οποίος από τη πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στο νέο αυτό φορέα και πίστεψε στο πόσο σημαντική είναι για τη κοινωνική συνοχή και εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου, τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε ο αθλητισμός και ο πολιτισμός! Η δέσμευση του Οργανισμού είναι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, «παροχές με αίσθημα ευθύνης και αισιοδοξίας για το μέλλον».


ΑΡΧΙΚΗ | Επικοινωνία | Νομικές Διατάξεις |