ΔΟΠΑΠ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ: «προστιθέμενη αξία» προς τους δημότες

Ο ΔΟΠΑΠ (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Περιβάλλοντος) από την σύσταση του έχει αποδείξει πως «τρέχει» όπως ελάχιστοι φορείς του Δημοσίου. Βρίσκεται πάντα μέσα στους πρώτους των θεσμικών του υποχρεώσεων αλλά κυρίως παράγει χειροπιαστό έργο είτε με σημαντικές καινοτόμες επενδύσεις είτε με υψηλού επιπέδου πολιτιστικά και αθλητικά δρώμενα. 

Ο ΔΟΠΑΠ συνεχίζει την πορεία του με στόχο την  «προστιθέμενη αξία» προς τους δημότες ώστε να συμβάλλει  από κοινού στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των Δημοτών και κατοίκων στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού. Η αμέριστη υποστήριξη του Δήμου, η άριστη συνεργασία με τους συλλόγους και φορείς του δήμου μας και η προαγωγή του εθελοντισμού είναι οι κινητήριες δυνάμεις δράσης του ΔΟΠΑΠ.

Εμπλούτισε με νέες αξιόλογες δράσεις αλλά και σημαντικές νέες απαραίτητες επενδύσεις που χρειαζόταν ο Δήμος. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την ολική ανακατασκευή και πιστοποίηση της υψηλής επισκεψιμότητας παιδικής χαράς του κολυμβητηρίου, την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου της Διώνης, την επιδιόρθωση, συντήρηση και ανάδειξη τμήματος του λόφου Οχυρού Ραφήνας, την αντικατάσταση των πυλώνων φωτισμού του γηπέδου Ραφήνας, τον εμπλουτισμό υποστηρικτικών κατασκευών της βιβλιοθήκης μας και άλλων αναγκαίων επιδιορθώσεων και ανασκευών των αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων του Δήμου.

Επίσης όπως μάθαμε ξεκίνησε τη πρώτη φάση εργασιών στο ποδοσφαιρικό γήπεδο στη Διώνη Πικερμίου που περιλαμβάνει χωματουργικές, υποστηρικτικές και εργασίες αποστράγγισης δαπέδου ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσει η προμήθεια και τοποθέτηση χλοοτάπητα έτσι ώστε να αποκτήσει η Δημοτική Ενότητα Πικερμίου ένα ολοκληρωμένο, λειτουργικό και ασφαλές αθλητικό κέντρο. 

Σε ότι αφορά το νέο στίγμα στις δράσεις είναι εξαιρετικό κυρίως στο τομέα του πολιτισμού αφού σχεδόν κάθε εβδομάδα ο Οργανισμός διοργανώνει ή συμμετέχει σε παραγωγές – εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής. Η σταδιακή αναβάθμιση της βιβλιοθήκης σε σημείο συχνών πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, εκδηλώσεων του Δήμου κλπ. Η αναβάθμιση της φιλαρμονικής του δήμου τόσο οργανωτικά όσο και σε τεχνικό-υλική υποστήριξη (νέες στολές, αναβάθμιση οργάνων κλπ) που κρίθηκε αναγκαία για την περεταίρω εξέλιξη της άρα και συνεισφορά της στα δρώμενα του Δήμου. Οι  αλλεπάλληλες δραστηριότητες των χορωδιών του δήμου σε κλειστό χώρο αλλά και σε ανοιχτό όπως οι πλατείες έδωσε άλλο χρώμα στον δήμο. Οι εκδηλώσεις του καρναβαλιού, οι εκδηλώσεις χορού στην πλατεία την Πρωτομαγιά, οι ξεναγήσεις σε ιστορικά σημεία του δήμου κλπ, δίδουν την δυνατότητα στον δημότη να συμμετέχει σε ποιοτικές εκδηλώσεις.

Επιπροσθέτως η τέλεση και η τεράστια επιτυχία των αγώνων δρόμου των «Δημητροπούλειων», η οργάνωση και υλοποίηση του πρωταθλήματος «Ορεινής ποδηλασίας στο Οχυρο Ραφήνας» πιστώνεται στη νέα Δημοτική Αρχή, όπως τα πρώτα «Χρυσοστόμεια», αλλά και η επιτυχημένη επανέκδοση της περιοδικής έκδοσης «ΑΡΑΦΗΝ».

Οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες έδωσαν αλλά και θα συνεχίσουν να δίνουν και κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, επιλογές συμμετοχής στους δημότες σε αυτές. Ενδεικτικά έχουν ήδη προγραμματισθεί και θα  υλοποιηθούν το καλοκαιρινό camp, το πρώτο ποδοσφαιρικό camp, αλλά επίσης, το πλούσιο όπως πάντα, θεατρικό – συναυλιακό καλοκαίρι 2015 του Δήμου, που θα ανακοινωθεί στο επόμενο διάστημα. Ολα τα παραπάνω έγιναν εφικτά σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα (8 μηνών), λόγω περεταίρω οργάνωσης του ΔΟΠΑΠ, από την ανάληψη της νέας δημοτικής αρχής.


ΑΡΧΙΚΗ | Επικοινωνία | Νομικές Διατάξεις |