Κολυμβητήριο Ραφήνας

Μια ιστορική αναδρομή, από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ραφήνας έως σήμερα. 

Μία ιστορία που έχει χτιστεί με πολύ υπομονή, επιμονή και πολύ προσπάθεια από τον Δήμο από ανθρώπους από γονείς αλλά πάνω από όλα από τους αθλητές και τις αθλήτριες της ομάδας κολύμβησης του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ.

Μία ιστορική αναδρομή να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...
Οι πρώτοι αθλητές της ομάδας που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιο επίπεδο ήταν η Σταμπολίτη Μικαέλα και ο Χαραχούσης Ορέστης κερδίζοντας 3η θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ακολούθησαν η Χαραλαμπίδη Αναστασία, η Χαραλαμπίδη Στεφανία και η Γκουμάτση Αλεξάνδρα οι οποίες εκτός από τα μετάλλια που κέρδισαν σε ατομικό επίπεδο στο Πρωτάθλημα, κατάφεραν μαζί με την Μάρκου Κατερίνα και την Πετράκου Γιωργιαλένα να φέρουν την ομάδα του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ στην 1η θέση στα 4Χ100 Μικτή Ομαδική και στη 2η Θέση στα 4Χ100 ελεύθερο κερδίζοντας και την βαθμολογία της κατηγορίας. 

Η επόμενη γενιά η Βλάχου Ελένη, Βλάχου Στέλλα, Σπανομαρίδη Σοφία και Ζερουνιάν Αναστασία κερδίζουν στο Πρωτάθλημα την 4Χ100 ελεύθερο κοριτσιών και η Βλάχου Ελένη επιλέγεται από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Πρόγραμμα των επιλέκτων. Ακολουθούν ο Σαράτσης Μάριος που επιλέγεται και αυτός στα επίλεκτα με την δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα ενώ η Κομνηνού Σοφία κερδίζει 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα όπως και η Κομνηνού Αναστασία οι οποίες αποτελούν άλλα δύο μέλη της προεθνικής ομάδας. Μέχρι στιγμής τρείς αθλήτριες του συλλόγου έχουν κερδίσει το πρίμ για την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η αγωνιστική ομάδα αριθμεί 38 αθλητές και αθλήτριες από 8 έως 17 χρονών. Η Δρούλια Άννα Μαρία με την 3η θέση στο Πρωτάθλημα είναι μέλος της προεθνικής ομάδας και ακολουθούν η Μανάκου Βασιλική, η Παναγάκη Φαίη και η Αμαραντίδη Έλενα οι οποίες εκτός από τα μετάλλια που διεκδικούν σε ατομικό επίπεδο, μαζί με την Κόκλα Δέσποινα έχουν φέρει την ομάδα του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ στη 2η θέση στα 4Χ100 Μικτή Ομαδική και στη 3η Θέση στα 4Χ100 ελεύθερο. Ο Γκιόκας Λουκάς αν και μόλις 10 ετών είναι ένας που τους διεκδικητές των τριών μεταλλίων στο ύπτιο. Τέλος η Ρίζου Βασιλική, η Μανάκου Ιωάννα και η Πουλέλλη Αμαλία έχουν πιάσει ήδη τα όρια για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα που θα γίνει το καλοκαίρι στην Πάτρα και στη Θεσσαλονίκη. Και όλα αυτά ανάμεσα σε τουλάχιστον 110 σωματεία σε Πανελλήνιο επίπεδο και εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, σε ένα άθλημα που μόνος ανεβαίνεις στον βατήρα και μόνος σου θα διεκδικήσεις την θέση σου.

Σήμερα, δύο αθλητές του συλλόγου είναι πτυχιούχοι Τ.Ε.Φ.Α.Α. ο Χαραχούσης Ορέστης και η Σταμπολίτη Μικαέλα, η οποία είναι και μέλος του προπονητικού team του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ.

Όλα αυτά οφείλονται:
- Στο μεράκι και στο όραμα του πρώην Δημάρχου Ραφήνας Ανδρέα Κεχαγιόγλου.
- Στον Πρόεδρο του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ Δημήτρη Μισοκοίλη
- Στους γονείς και στους αθλητές που στηρίζουν το κολυμβητήριο και την ομάδα 13 χρονιά
- Στην εκάστοτε Δημοτική Αρχή
- Στον προπονητή του ΔΑΣ ΑΡΑΦΗΝ Άγγελο Σπαντούρο

Κλείνοντας αυτή τη μικρή ιστορική αναδρομή να πούμε ότι στο κολυμβητήριο της Ραφήνας έρχονται παιδιά από τεσσάρων ετών, να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο νερό, να γνωρίσουν το άθλημα της κολύμβησης, να μάθουν τα στυλ κολύμβησης, να αθληθούν και αν μελλοντικά το επιθυμούν και μπορούν να πλαισιώσουν την αγωνιστική ομάδα.


ΑΡΧΙΚΗ | Επικοινωνία | Νομικές Διατάξεις |