Έκθεση Ζωγραφικής Γλυπτικής

Μαρία Κελαϊδή ζωγράφος και Γιάννης Γαβαλάς γλύπτης
Εγκαίνια: Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, ώρα 19.30μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ραφήνας- Πικερμίου

O Δήμος Ραφήνας – Πικερμίου και ο Δ.Ο.Π.Α.Π. (Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος) σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής – Γλυπτικής με τους καλλιτέχνες Μαρία Κελαϊδή, ζωγράφο, και Γιάννη Γαβαλά γλύπτη, την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, στις 19:30μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου (Αραφηνίδων Αλών 12 & Έλλης Αλεξίου, Ραφήνα).

Διάρκεια: 23 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2017.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωινά 8:30 π.μ. - 14:30 μ.μ., απογεύματα Τρίτη & Πέμπτη 18:00-20:00μμ.

Το έργο της Μαρίας Κελαϊδή διακρίνεται κυρίως σε τρεις κατηγορίες. Πρώτον, τοπία, κυρίως παραθαλάσσια, ενίοτε διασχισμένα από ποταμούς. Δεύτερον, ημερολογιακές καταγραφές χρονικών στιγμών κι εποχών που αντιπροσωπεύουν συναισθηματικές διαθέσεις. Τρίτον, αφηγήσεις καθημερινών ιστοριών, αναπολήσεις μνημών, κι εκφράσεις προσδοκιών για το μέλλον. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εικόνες της αφορούν σε αρχέτυπες καταστάσεις πέρα από τον χώρο και τον χρόνο, όπου η γεωγραφία εμφανίζεται άυλη σαν ψυχολογικές εντυπώσεις, ενώ ο χρόνος -παρελθόν, παρόν και μέλλον- συνεργεί στην αυτοτέλειά τους.

Ο Γιάννης Γαβαλάς είναι ένας γλύπτης που εργάζεται κυρίως με μάρμαρο και μέταλλο. Χρησιμοποιεί και άλλα υλικά όπως ξύλο και σύρμα. Η δουλειά του (μέχρι τώρα) είναι δουλειά 15 χρόνων χωρισμένη σε τέσσερις ενότητες σε διαφορετικά υλικά και φόρμες.

Διάρκεια: 23 Νοεμβρίου – 4 Δεκεμβρίου 2017.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωινά 8:30 π.μ. - 14:30 μ.μ., απογεύματα Τρίτη & Πέμπτη 18:00-20:00μμ.

Βιογραφικά καλλιτεχνών
Η Μαρία Κελαϊδή γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Τρ.Πατρασκίδη. Με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και στο πλαίσιο του προγράμματοςErasmus παρακολούθησε μαθήματα Ζωγραφικής στη Σχολή Καλών Τεχνών του Εδιμβούργου της Σκωτίας. Έχει παρουσιάσει το εικαστικό της έργο σε μια ατομική έκθεση στις Βρυξέλλες, σε δεκατέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και σε πολλές ομαδικές στην Ελλάδα, στο Βέλγιο, στη Γερμανία, στην Ρωσία και στην Σκωτία.

Γιάννης Γαβαλάς / Yannis Gavalas
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957.Το 1974 σπούδασε στην Σχολή Καλών Τεχνών στην Τήνο απ’ όπου και κατάγεται. Συνέχισε στη Α Σ Κ Τ της Αθήνας το 1976 στα εργαστήρια των Γ. Καλαμάρα και Θ. Πανουργιά

Έχει πραγματοποιήσει 8 ατομικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές. Έργα του βρίσκονται στη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Ελαιουργείο» στα Χανιά και στο μουσείο φυσικής ιστορίας Ν.Γουλανδρή καθώς και στις ιδιωτικές συλλογές των Πιερίδη και Κοντομηνά και στο Πανεπιστήμιο Κολωνίας στην Γερμανία.


ΑΡΧΙΚΗ | Επικοινωνία | Νομικές Διατάξεις |