Παρουσίαση βιβλίου του Κεφαλλονίτη Νίκου Μοσχονά «Υπέροχη Ελλάδα»

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση βιβλίου του Κεφαλλονίτη Νίκου Μοσχονά «Υπέροχη Ελλάδα» αντιδραστικά δοκίμια. Εκδόσεις Α.Ρ. Publications
Πέμπτη 15 Μαρτίου 19:00 μ.μ.
Εξώφυλλο Αθηνά Λατινοπούλου
Αποσπάσματα θα διαβάσει η κ. Κλειώ Φωτεινοπούλου
 
Δημοτική βιβλιοθήκη Ραφήνας – Πικερμίου
(Αραφηνιδών Αλών & Έλλης Αλεξίου Ραφήνας)
 
Όψεις της Ελλάδας και της ελληνικής πραγματικότητας προσεγγίζονται στο βιβλίο του Νίκου Γ. Μοσχονά που τιτλοφορείται Υπέροχη Ελλάδα, Αντιδραστικά δοκίμια. Τα δώδεκα δοκίμια που αποτελούν τα ισάριθμα κεφάλαια του βιβλίου αναφέρονται στο ελληνικό φυσικό και αστικό τοπίο,
στις πρακτικές και συμπεριφορές του Έλληνα, στη γλώσσα που έχει διαμορφώσει, στο μέτρο εκτίμησης της παράδοσης και αποδοχής της νεωτερικότητας.

Η παρατηρητικότητα και η περιγραφική ικανότητα του συγγραφέα συναρμόζονται με λεπτή ειρωνεία και αίσθηση του χιούμορ καθώς ανατέμνεται η πραγματικότητα με στόχο να εκτεθούν στοιχεία συμπεριφοράς που αποβαίνουν προβληματικά και που αλλοιώνουν την ποιότητα του χώρου και του πολιτισμού που δημιουργήθηκε σ᾽ αυτόν.

Ο Νίκος Μοσχονάς είναι ιστορικός και κριτικός τέχνης, ομότιμος διευθυντής ερευνών στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, συγγραφέας πολλών ιστορικών μελετών, δοκιμίων, άρθρων κριτικής και μεταφράσεων.


ΑΡΧΙΚΗ | Επικοινωνία | Νομικές Διατάξεις |